Domáci rajčinový pretlak

Po veľkom úspechu receptu na domáci kečup som sa rozhodla pridať aj recept na rajčinový pretlak. Rajčinový pretlak je trochu redší ako kečup, jeho výhodou je, že sa ľahšie pridáva do polievok a omáčok. Netreba ho pred použitím riediť ako kečup. Zvyknem z neho v zime variť rajčinovú polievku napríklad.

uvarený domáci kečup

Potrebujeme:

RAJČINY
(najlepšie veľké, šťavnaté a mäsité)
Takéto ak máte. Ak nemáte nevadí.

rajčina odrody býčie srdce

Postup:

Rajčiny pokrájame a vložíme do hrnca. Varíme ich kým sa úplne nerozdrobia na kašu. Potom ich pomixujeme ponorným mixérom na kašu. Precedíme cez sitko, aby sa oddelili šupky a zrniečka od šťavy. Šťavu vrátime späť do hrnca a ešte chvíľu povaríme. Povarenú zmes prelejeme do zohriatych fliaš a zavaríme.

Ak sa vám tento recept páčil, budem rada, ak ho budete zdieľať a dáte like Balkónovej záhrade.